08.09.2014 22:30

Doelsaldo geeft Jong Oranje nog een kans

Jong Oranje lijkt zich dankzij het goede doelsaldo (+zestien) en het zware programma van de concurrentie alsnog te plaatsen voor de play-offs om kwalificatie voor het EK in 2015. De ploeg van trainer Adrie Koster verspeelde door het 1-0 verlies tegen Slowakije maandag de koppositie en moet zich nu bij de vier beste nummers twee scharen.

Nederland is daarvan momenteel tweede, maar kan nog zakken naar plek zes. IJsland (maandag uit tegen koploper Frankrijk), Italië (dinsdag thuis tegen Cyprus) en Oostenrijk (dinsdag uit tegen koploper Spanje) hebben één punt minder, maar een doelsaldo dat respectievelijk zeven, tien en dertien goals minder is dan dat van Oranje. Die landen gaan Nederland alleen bij winst voorbij. Dat geldt ook voor Zweden, dat Oranje alleen nog voorbij kan als het met elf doelpunten verschil wint van Turkije.

De winnaars van de tien groepen hebben zich rechtstreeks geplaatst voor de play-offs, terwijl de vier beste nummers twee ook doorgaan. De zeven winnaars van de tweeluiken op 8 en 14 oktober voegen zich bij gastland Tsjechië op het EK dat in juni 2015 wordt gehouden.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner