10.09.2014 20:20

Meulensteen kandidaat bij Amerikaanse club

René Meulensteen wordt mogelijk hoofdtrainer in de Verenigde Staten. Philadelphia Union, een subtopper in de MLS, heeft bevestigd dat de Nederlander een kandidaat is om John Hackworth op volgen. Hij vertrek in juni al bij Philadelphia Union.

Sindsdien neemt Jim Curtin de honneurs waar, maar het is de bedoeling dat er van buitenaf een nieuwe eindverantwoordelijke wordt aangesteld. Meulensteen heeft al gesprekken met de club gehad, maar er is nog niets concreets. ''Er is absoluut nog geen beslissing genomen'', zegt Philadelphia-baas Nick Sakiewicz tegen ESPN. ''Meulensteen hoort tot een klein groep kandidaten.''

Meulensteen was altijd de rechterhand van Alex Ferguson bij Manchester United, maar sinds de Schot het tijdperk op Old Trafford heeft afgesloten is Meulensteen alleen verder gaan. Tot dusver is dat nog geen groot succes. Bij het Russische Anzhi redde hij het niet en ook zijn avontuur bij Fulham duurde maar kort. Bij de Londense club was Meulensteen zowel assistent als hoofdtrainer. Momenteel zit hij zonder werkgever.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner