11.09.2014 14:27

Mike te Wierik: "Tijd voor volgende stap"

Hij heeft inmiddels ruim zestig wedstrijden in de Eredivisie gespeeld en ook zijn debuut voor Jong Oranje ligt achter zich. Mike te Wierik ziet zichzelf na dit seizoen een volgende stap in zijn carrière maken.

"Mijn ambitie is om naar een grotere club in Nederland te gaan. Daarnaast denk ik dat voetbal zoals dat in Duitsland of Engeland wordt gespeeld, me goed ligt", vertelt de verdediger van Heracles Almelo tegen Voetbal International.

Onlangs verlengde hij zijn contract in Overijssel tot medio 2017. "Met het doel om in die tussenliggende periode de volgende stap te zetten. Het zou mooi zijn als dat na dit seizoen kan", laat de ambitieuze verdediger dan ook weten. Te Wierik heeft zijn huiswerk gedaan, want hij weet hoe jonge jongens uit de Eredivisie nu spelen in het buitenland.

"Ik vind het prachtig om te zien hoe Leandro Bacuna het nu doet. Twee jaar geleden vocht ik nog duels met hem uit toen hij linksbuiten was bij FC Groningen. Nu speelt hij rechtsback bij Aston Villa. Tom Beugelsdijk heeft na een paar goede jaren bij ADO Den Haag de move gemaakt naar de Tweede Bundesliga, ook een mooie competitie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner