15.09.2014 21:53

Jong Ajax wint voetbalgevecht van Sparta

Robert van Boxel (Sparta Rotterdam) probeert drie spelers van Jong Ajax van zich af te schudden. (15-09-2014).

Jong Ajax heeft haar thuiswedstrijd in de zesde speelronde van de Jupiler League met 4-2 gewonnen van Sparta Rotterdam. Na een 1-0 voorsprong bij rust vielen er maar liefst vijf doelpunten na rust. Sparta kwam nog terug tot 2-2, maar uiteindelijk zorgden spits Hendriks en invaller Sheraldo Becker voor de overwinning van de jonge Ajacieden.

Voor de wedstrijd was bekend dat Sparta Rotterdam het altijd lastig heeft tegen een beloftenploeg. Ook in deze wedstrijd was dat al snel te zien. In de vierde minuut zorgde middenvelder Danny Bakker voor de vroege voorsprong van de Amsterdammers. De goal kwam tot stand na een mooie pass van Ricardo Kishna. De snelle buitenspeler mocht na blessureleed opdraven bij Jong Ajax om ritme op te doen. Na het doelpunt van Jong Ajax golfde het spel op en neer met kansen voor beide teams. Jong Ajax behield echter de controle over de wedstrijd waardoor Sparta nooit echt gevaarlijk werd. De ruststand was dan ook 1-0.

Na rust ging Sparta Rotterdam furieus van start. Coach Gert Kruys wilde zijn manschappen aanvallender laten voetballen en paste een dubbele wissel toe. Na kansen van onder andere Johan Voskamp was het toch Jong Ajax die de score verdubbelde. Na een mooie aanval wist Queensy Menig de lat en Elton Acolatse de paal te raken. In de rebound schoot laatstgenoemde alsnog de bal achter keeper Roy Kortsmit.

Voor Sparta was dit een signaal om het over een andere boeg te gooien. De Rotterdammers gingen vol pressie spelen en probeerden via voorzetten van de zijkant de lange spitsen te bereiken. Een afstandschot vanaf twintig meter van Huseyin Dogan zorgde voor de aansluitingstreffer. Enkele minuten daarna was er al de gelijkmaker. Na een goede voorzet van Giovanni Hiwat was daar invaller Voskamp met een schitterende kopbal.

Sparta leek door te drukken en de overwinning alsnog mee naar Rotterdam te nemen. Kansen volgden elkaar snel op, maar de voorsprong voor de Kasteelheren kwam er niet. In de slotfase counterde Jong Ajax toch nog naar de drie punten. Hendriks en Becker maakten de doelpunten en zorgden voor een spectaculaire 4-2 eindstand. Zo blijkt opnieuw dat Sparta niet opgewassen is tegen een beloftenteam en vindt het geen aansluiting met de top van de Jupiler League. Jong Ajax stijgt door de goede overwinning op de ranglijst en bereikt het linkerrijtje.

Door: Koen Larmit