16.09.2014 10:15

Ferdinand haalt uit naar 'amateur' Moyes

Rio Ferdinand heeft in zijn biografie #2 Sides uitgehaald naar 'amateur' David Moyes. De twee werkten vorig seizoen samen bij Manchester United. De trainer werd na tien maanden ontslagen bij de Engelse grootmacht, Ferdinand trok deze zomer naar QPR.

"Moyes’ vernieuwingen leidden vooral naar negativiteit en verwarring", vertelt Ferdinand in zijn biografie. "De grootste verwarring ontstond over de manier waarop hij wilde dat we de bal naar voren brachten. Hij vertelde ons vaak dat we de lange bal moesten hanteren. Sommige spelers hadden het idee dat ze meer lange ballen speelden dan ooit tevoren in hun carrière."

"Af en toe was onze hoofdtactiek om lange, hoge, diagonale passes te spelen. Het was beschamend", gaat de inmiddels 35-jarige Ferdinand verder. "In een thuiswedstrijd tegen Fulham hadden we 81 crossballen! Ik dacht, waarom doen we dit? Andy Carroll speelt niet in ons team!"

Het ergste moment was volgens Ferdinand tijdens een training ter voorbereiding op de return in de kwartfinale van de Champions League, tegen Bayern München. Moyes vertelde Ferdinand publiekelijk dat hij de volgende dag niet zou spelen. "Het deed me veel pijn. Van binnen wilde ik schreeuwen en hem vastgrijpen. Maar ik ben een teamspeler, dus ik moest op mijn tong bijten en het inslikken. Maar dat was mogelijk het ergste moment in mijn United-tijd. Nog nooit was gepasseerd voor zo’n grote wedstrijd – en dat ten overstaande van iedereen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner