20.09.2014 18:20

Roda JC maakt geen fout tegen Jong Ajax

Mitchel Paulissen (l.) en Tom Noordhoff (m.) proberen de bal te koppen, maar slagen daar niet in. (20-09-2014)
Mitchel Paulissen (l.) en Tom Noordhoff (m.) proberen de bal te koppen, maar slagen daar niet in. (20-09-2014)

Het moet nog even wachten op het resultaat van NEC, maar Roda JC is door een 1-0 winst op Jong Ajax koploper in de Jupiler League. Hachim Faik werd zaterdagmiddag matchwinner door zijn doelpunt vlak na rust.

Heel spannend was de eerste helft niet in Kerkrade. Roda JC en Jong Ajax creëerden slechts twee grote kansen, met Johan Plat die bij de tweede paal bijna over Peter Leeuwenburgh heen kopte en Richairo Živković die na een steekbal van Leeroy Owusu van dichtbij over het doel van Bram Verbist schoot. Het fluitconcert bij het fluitsignaal voor rust was dan ook meer dan terecht te noemen.

In de tweede helft was er wel vuurwerk in Limburg. De thuisploeg begon goed te voetballen en daar kregen de beloften van Ajax het al snel moeilijk mee. Vooral op de sterke Frank Demouge kreeg men geen grip. De spits legde een voorzet terug op Faik, die met links onberispelijk raak schoot. Daarna had het snel 3-0 kunnen worden, maar Marc Höcher kon na het verschalken van Leeuwenburgh niet langs verdediger Damian van Bruggen komen en Bart Biemans kopte op de paal. Jong Ajax stelde er weinig tegenover. Middenvelder Tom Noordhoff was nog het dichtste bij met een pegel van afstand, maar Verbist hield zijn doel schoon.

Door de overwinning staat Roda JC dus voorlopig bovenaan in de Jupiler League. De ploeg uit Kerkrade heeft nu achttien punten, maar als NEC, dat zaterdagavond nog speelt tegen FC Emmen, ook wint, moet het de koppositie delen met de Nijmegenaren. NEC staat nu nog op vijftien punten.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner