20.09.2014 21:40

Blunder Cummins kost Go Ahead Eagles zege

Met een mooie beweging ontdoet Jules Reimerink (l.) zich van Kevin Jansen (r.). (20-09-2014).
Met een mooie beweging ontdoet Jules Reimerink (l.) zich van Kevin Jansen (r.). (20-09-2014).

Erik Cummins, die al de gehele competitie door velen wordt geprezen, ging zaterdagavond hopeloos in de fout. Door deze blunder bezorgde Michiel Kramer ADO nog een punt in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

De eerste helft was alles behalve een genot voor het oog. ADO begon wel sterk, met veel balbezit in het eerste kwartier. Dit mondde ook uit in een doelpunt, maar deze werd terecht afgekeurd.  Een sterke kopbal van Michiel Kramer gaf Kevin Jansen de mogelijkheid om een rebound in te schieten. Dat deed hij ook prima, maar vanuit buitenspelpositie. Na ruim een half uur schoot Thomas Kristensen gevaarlijk vanuit de tweede lijn, maar zijn poging vloog over het doel van Cummins. Go Ahead Eagles kon hier de eerste drie kwartier helemaal niets tegenover zetten en moest zich beperken tot tegenhouden.

In het eerste kwartier na rust was het spelbeeld hetzelfde. ADO had de bal en was via Gianni Zuiverloon dichtbij een treffer. Hij kopte van dichtbij, geheel vrijgelaten, hoog over. Na een uur spelen waren het de bezoekers die het net wel wisten te vinden. Tije ten Den, die op dat moment nog geen vijf minuten binnen de lijnen stond, leek een voorzet van Sven Nieuwpoort binnen te koppen. Timothy Derijck was echter degene die zijn eigen doelman verschalkte.

Na deze goal leek ADO het helemaal kwijt te zijn. De thuisploeg was de rust in haar spel volledig kwijt. Na zeventig minuten leek Fernando Lewis de wedstrijd definitief op slot te gaan gooien, toen hij alleen op Martin Hansen af mocht gaan. Hij kreeg de bal echter niet op tijd onder controle, waardoor Timothy Derijck hem nog net op tijd wist te achterhalen.

Lange tijd leek het erop dat Go Ahead Eagles de drie punten mee naar Deventer zou gaan nemen. ADO had wel de bal, maar wist op geen enkele manier gevaarlijk te worden. Totdat Aaron Meijers in de 84e minuut een verdwaalde voorzet tegen de lat zag vliegen. Cummins schatte die bal compleet verkeerd in, waarna de rebound voor Michiel Kramer makkelijk binnen getikt kon worden.

Doordat beide ploegen in de laatste tien minuten niet meer tot score kwamen, blijven ze allebei op één zege staan in de competitie. Met deze puntendeling schieten beide ploegen echter niet heel erg veel op, aangezien de verschillen momenteel onderin de ranglijst erg klein zijn.

Door: Dennis Korpel

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner