25.09.2014 20:19

FC Twente heeft geen moeite met Achilles

Zonder echt in de problemen te komen, heeft FC Twente de derde ronde van de KNVB Beker bereikt. Donderdagavond werd Achilles ’29 in Groesbeek met 1-3 opzij gezet. Luc Castaignos scoorde twee keer.

De thuisploeg begon erg verdedigend, in de hoop dat het zo lang mogelijk in de wedstrijd kon blijven. In de elfde minuut lag de bal echter al in het netje. Youness Mokhtar benutte een vrije trap op de rand van de zestien op schitterende wijze. Twee minuten later stond het ook meteen 0-2. Castaignos werd in de diepte aangespeeld en schoot vanuit een moeilijke hoek knap raak via de binnenkant van de paal. FC Twente vond het na de 0-2 wel best en omdat Achilles ’29 het nog steeds vertikte om het spel te maken, was de 0-2 ook meteen de ruststand.

Ook in de tweede helft deed FC Twente het rustig aan. Het was wel duidelijk dat als de Tukkers druk zette op de bal, Achilles ’29 het meteen moeilijk kreeg. De thuisploeg kreeg echter wel de eerste kans van de wedstrijd in de tweede helft. Nicky van de Groes zette goed door, pakte de bal op twintig meter van het vijandelijke doel af en zocht meteen de rechterhoek. Debutant Sonny Stevens was echter niet in slaap gevallen en plukte de bal voor de lijn weg. Net op het moment dat Achilles ’29 iets meer in de wedstrijd kwam, sloeg FC Twente hard toe. Hakim Ziyech vond Castaignos met een voorzet en de spits schoot zijn tweede van de avond binnen: 0-3. Kort voor tijd kreeg de thuisploeg nog een eretreffer in de schoot geworpen. Rasmus Bengtsson speelde zonder te kijken de bal terug op Stevens en had niet gezien dat Thijs Hendriks stond te loeren. De aanvaller omspeelde Stevens en schoot de laatste treffer van de Groesbeekse avond op het scorebord: 1-3.

Door de overwinning meldt FC Twente zich samen met onder andere Ajax, Vitesse, FC Groningen, Go Ahead Eagles en PEC Zwolle zich in de derde ronde. Het is nog niet bekend aan welke ploeg de Tukkers gekoppeld worden.

Door: Jos Boesveld