27.09.2014 21:39

PEC pakt drie punten na rode kaart Heracles

Heracles Almelo was op weg naar het eerste punt in de Eredivisie, totdat Mark Engberink tien minuten voor tijd direct rood pakte. PEC Zwolle profiteerde direct en liep met een mannetje meer uit naar een 4-2 overwinning.

De wedstrijd begon met een goed schot van Jesper Drost en PEC Zwolle zette daarna goed door. Binnen het kwartier was er dan ook de terechte voorsprong. Drost zette opnieuw goed door, maar bereikte ditmaal Mustafa Saymak aan de rechterkant. Die aarzelde niet en schoot kiezelhard raak in de linkerkruising. Het leek weer zo’n avond te worden voor Heracles Almelo, maar de ploeg rechtte de rug. Mark-Jan Fledderus buffelde langs drie man heen, speelde af op Thomas Bruns, die beheerst de gelijkmaker langs Warner Hahn schoof. De 1-1 leek ook de ruststand te worden, maar Fledderus maakte vlak voor rust hands na een voorzet van Thomas Lam. De bal ging op de stip en Tomáš Necid faalde niet: 2-1.

In de tweede helft verving Iliass Bel Hassani de geblesseerde Bruns en met de invaller ging het beter lopen bij Heracles Almelo. Bel Hassani zelf raakte de lat met een mooi schot vanaf ruim twintig meter en vanuit de kluts was de middenvelder eerder al dicht bij de 2-2. PEC Zwolle kwam met de rug tegen de muur te staan en twintig minuten voor tijd was het dan alsnog raak. Wout Weghorst verlengde een lange inworp en Oussama Tannane was scherp bij de tweede paal. Hij kwam voor zijn tegenstander en tikte met links raak.

De wedstrijd kon alle kanten opgaan na de gelijkmaker, maar Engberink wist het publiek toch nog te verrassen. De verdediger kwam van achteren keihard inglijden op de achillespezen van Soufian Moro en de Heraclied kreeg hiervoor terecht een rode kaart. Met tien man zakte Heracles Almelo als een kaartenhuis in elkaar en PEC Zwolle profiteerde na drie minuten al. Drost raakte de linkerpaal na een snelle counter, maar invaller Stef Nijland kon in de rebound simpel de 3-2 in het doel leggen. Heracles Almelo brak, kon met tien man weinig uitrichten en blijft daardoor ook na zeven wedstrijden in de Eredivisie op nul punten staan. De 4-2 van Drost in de laatste minuut van de wedstrijd was nog een extra mes in de rug van de ploeg uit Almelo.

PEC Zwolle schuift door de overwinning weer bij Ajax aan. Beide ploegen hebben nu vijftien punten. Ook PSV staat op dat aantal, maar de ploeg uit Eindhoven komt zondag nog in actie tegen sc Heerenveen. Als de formatie van Phillip Cocu wint of een punt pakt, is het weer alleen koploper in de Eredivisie.

Door: Jos Boesveld