28.09.2014 14:22

Excelsior en Cambuur delen de punten op Woudestein

In een wedstrijd met twee gezichten was een puntendeling een terecht resultaat. Zowel Excelsior als Cambuur waren beide één helft de bovenliggende partij. Het 1-1 gelijke spel was dan ook een terechte afspiegeling van de wedstrijd.

Excelsior startte in eigen huis voortvarend. De thuisploeg liet Cambuur gedurende de eerste helft veel aan de bal, maar was zelf vooral gevaarlijk voor het doel van Leonard Nienhuis. Al na zes minuten had Jeff Stans de score kunnen openen, maar de aanvallende middenvelder maaide compleet mis. Nadat Rick Kruys nog een op het oog makkelijke kopbal miste, was het na twintig minuten wel raak. Tom van Weert ontsnapte aan de aandacht van de verdedigers en kon alleen op Nienhuis af. Zijn eerste poging werd door de keeper  nog gestopt, maar de rebound viel daarna voor zijn voeten waarna hij de bal in een leeg goal kon tikken.

Direct na de openingstreffer drukte Excelsior door. Onder andere Jordan Botaka kreeg twee grote mogelijkheden, maar verzuimde de voorsprong uit te breiden. Ook Van Weert kreeg nog een grote mogelijkheid, maar vanaf tien meter verloor de spits zijn evenwicht op het moment waarop hij wilde uithalen, waardoor zijn poging over vloog. SC Cambuur kon hier de eerste drie kwartier maar weinig tegenover zetten. Verder dan enkele ongevaarlijke afstandsschoten kwamen de bezoekers voor de rust niet.

De eerste helft na rust was het spelbeeld hetzelfde. Cambuur had de bal en probeerde gevaarlijk te worden, maar tien minuten na rust was de actie weer aan de andere kant te beleven. Jeff Stans schoot vanaf de rand van het strafschopgebied droog in en zag zijn bal bij de tweede paal in het doel hobbelen. Tom van Weert deed onderweg alsof hij de bal van richting zou gaan veranderen, maar deed dit niet. Deze actie werd door scheidsrechter Dennis Higler beoordeeld als opzettelijk buitenspel, waardoor de treffer werd geannuleerd.

Deze afgekeurde goal gaf Cambuur aanleiding om nog meer druk te gaan zetten. Dit leidde na zestig minuten dan ook tot de gelijkmaker. Een corner van de bezoekers werd door Martijn Barto slim verlengd bij de eerste paal. Daar dook Bartholomew Ogbeche op om in te tikken. In eerste instantie deed hij dat nog tegen Gino Coutinho aan, maar hij kon de rebound daarna eenvoudig intikken.

Na deze gelijkmaker was het alleen nog maar Cambuur wat op zoek ging naar de winnende treffer. Een gevaarlijk afstandsschot van Albert Rusnák werd knap gekeerd door Coutinho en Martijn Bartho zag nog een inzet tegen de paal belanden. Vlak voor tijd kreeg Excelsior ook nog een grote kans, maar Jeff Stans zag zijn inzet van dichtbij nog uit het goal getikt worden door Leonard Nienhuis. Gescoord werd er dus niet meer, waardoor beide ploegen tevreden moeten zijn met één punt.

Door dit gelijke spel sluit Cambuur aan bij AZ met twaalf punten uit zeven wedstrijden en voert Excelsior het rechterrijtje aan met negen punten uit zeven wedstrijden.

Door: Dennis Korpel