28.09.2014 16:23

Twente te sterk voor gehavend Utrecht

In Enschede had FC Twente het lang lastig tegen FC Utrecht dat met een gehavend team prima weerstand bood. Pas in de slotminuut besliste Luc Castaignos het duel door de 3-1 binnen te schieten.

De openingsminuten in de Grolsch Veste waren veelbelovend. Het duurde nog geen vijf minuten voordat Twente, dat furieus uit de startblokken schoot, had gescoord. Aanvaller Rodney Antwi verdedigde mee, maar maakte hierbij een overtreding op Ryo Miyaichi. Kyle Ebecilio mocht aanleggen vanaf 23 meter en schoot de bal fraai in de hoek. Utrecht-doelman Robbin Ruiter kreeg zijn hand nog tegen de bal, maar een doelpunt kon hij niet voorkomen.

Vlak nadat Twente had gescoord kreeg de ploeg twee goede mogelijkheden om de score te verdubbelen. Deze kansen waren echter niet aan Luc Castaignos en Hakim Ziyech besteed. Na deze veelbelovende openingsfase zakten de Tukkers ver weg. De bezoekers kwamen steeds beter in de wedstrijd, maar de piepjonge aanval van Utrecht kreeg nauwelijks kansen. Enkel middenvelder Mark Diemers was dicht bij een treffer. Zijn inzet werd op prima wijze gekeerd door FC Twente-keeper Nick Marsman.

In de eerste minuten van de tweede helft was FC Utrecht, dat maar liefst zeven potentiële basisspelers mistte, sterker. FC Twente ontsnapte toen een kopbal van Gevero Markiet van de doellijn werd gehaald door invaller Youness Mokhtar. Niet veel later had Utrecht juist pech. Op aangeven van Kamohelo Mokotjo kon Castaignos alleen op doelman Ruiter af. Die redde op de inzet van de Twente-spits, maar kon niet voorkomen dat Christian Kum de bal vervolgens knullig in eigen doel werkte en de Twentse voorsprong verdubbelde.

FC Utrecht bleef ook in het vervolg van de tweede helft de bovenliggende partij en twintig minuten voor tijd maakte Yassin Ayoub dan ook de verdiende aansluitingstreffer. Na een afgeslagen Utrecht-aanval belandde de bal plots voor zijn voeten en de middenvelder schoot het leder snoeihard tegen de touwen. De bezoekers gingen daarna nog op zoek naar de gelijkmaker, maar Twente hield vrij eenvoudig stand. In de slotminuten kreeg Ayoub zijn tweede kaart en vlak daarna maakte Castaignos met een hard schot in de korte hoek de 3-1.

Door: Roel Egberts