30.09.2014 12:30

'Eagles' dromen van stunt tegen Real Madrid

Het debuut van de Bulgaarse kampioen Ludogorets in eigen land in de Champions League gaat met hoog bezoek gepaard. In de 'historische thuiswedstrijd' neemt de Balkanploeg het op tegen titelhouder Real Madrid. De fans van de 'Eagles' dromen van een stunt tegen de 'Koninklijke', maar beseffen dat normaal gesproken tegen de Spaanse sterrenploeg weinig eer te behalen is.

"Het zal niet makkelijk worden'', sprak de Spaanse vleugelspits Dani Abalo (ex-Celta Vigo) namens Ludogorets met enige ironie. "Maar voor onze club is het een gedenkwaardig duel. Dus we zullen sowieso tot het uiterste gaan voor een positief resultaat.''

Het duel zal niet in Razgrad, de thuishaven van Ludogorets, worden gespeeld. Het eigen stadion, met een capaciteit van 8000 toeschouwers, is niet geschikt voor het kampioenenbal. Beide ploegen maken daarom woensdag hun opwachting in het nationale stadion Vasil Levski in Sofia.

Zeldzame nederlaag

Ludogorets, landskampioen in de afgelopen drie seizoenen, leed zaterdag in de Bulgaarse competitie een zeldzame nederlaag bij Levski (3-2). Coach Georgi Dermendzjiev sprak na afloop van een koude douche voor zijn ploeg. "Maar deze ontnuchterende waarschuwing kwam precies op tijd. Het zal ons helpen in de wedstrijd tegen Real Madrid.''

Ludogorets, de club van de Nederlandse aanvaller Virgil Misidjan, ging in de eerste groepswedstrijd in en tegen Liverpool schlemielig onderuit (2-1). Steven Gerrard benutte namens de Engelse ploeg diep in blessuretijd een strafschop. Misidjan (ex-Willem II) zal tegen Real Madrid waarschijnlijk op de bank moeten beginnen.

Ronaldo

Real Madrid begon in groep B met een royale zege tegen FC Basel (5-1). Cristiano Ronaldo, de man in vorm, scoorde in dat duel slechts één keer. De ontketende Portugees heeft er in de Spaanse competitie alweer tien inliggen, in vijf van de zes duels waarin hij meedeed. Daarmee vestigde hij een nieuwe record bij Real Madrid, waarvoor hij vorig seizoen in de Champions League liefst zeventien keer tot scoren kwam.

Mede dankzij de productieve inbreng van Ronaldo maakte Real Madrid in de laatste vier wedstrijden, in alle competities, liefst twintig doelpunten. "Hij is in topvorm. Dat is goed voor hem en goed voor het team'', liet de Franse verdediger Raphaël Varane weten.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner