02.10.2014 21:16

Clasie: "Ingooi was ingestudeerd"

Feyenoord pakte donderdagavond de eerste belangrijke punten in de Europa League en blijft daarmee in de race voor de volgende ronde. Jordy Clasie hield een heerlijk gevoel over na de wedstrijd tegen Standard Luik die werd gewonnen met 2-1. "Het is een heerlijk gevoel. Dit zijn de wedstrijden die je graag wil spelen en om op dit niveau te spelen, daar knok je als ploeg al jaren voor", aldus Clasie tegenover RTL7.

Dat er gescoord werd door Sven van Beek vanuit een verre ingooi van Nelom was volgens Clasie geen verrassing. "Deze ingooi hadden we zo ingestudeerd. Als je zo ingooit dan kun je dat als een wapen gebruiken en gelukkig viel daaruit de 1-0. Na die 1-0 weet je dat de tegenstander gaat komen, maar uiteindelijk geven we heel knullig een tegendoelpunt weg. We gingen gelijkwaardig op en het was niet nodig om een tegendoelpunt te incasseren."

Sven van Beek sluit zich daarbij aan. "De verre ingooi van Nelom hebben we tot nu toe nooit als wapen gebruikt. Deze week hebben we daarop getraind en was het de bedoeling dat Nelom op mij of Lex Immers zou gooien." Daarbij was Sven van Beek betrokken bij de tegentreffer, maar dit had uiteindelijk geen gevolgen. "Gelukkig ging de bal van Manu er later wel in en hebben we drie punten. Daarmee ben ik hartstikke blij." 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner