03.10.2014 15:08

Update: Standard Luik toch niet naar UEFA

Standard Luik wil dat de wedstrijd tegen Feyenoord in de Europa League wordt overgespeeld. De Belgische club meent dat de Rotterdammers donderdag ten onrechte het eerste doelpunt toegekend hebben gekregen.

Volgens Standard werd de bal na de ingooi door niemand aangeraakt en rechtstreeks scoren vanuit een inworp mag niet. De scheidsrechter keurde de treffer, die op naam kwam van Sven van Beek, echter goed. Feyenoord won het duel met 2-1.

"Niemand heeft de bal aangeraakt. Het is een ongeldig doelpunt. Dit gaan we aankaarten bij de UEFA, want de wedstrijd moet worden overgespeeld. Dat kan de enige consequentie zijn'', aldus voorzitter Roland Duchâtelet in de Belgische media.

Ook coach Guy Luzon hekelde de arbitrage. "Het winnende doelpunt van Feyenoord was eveneens ongeldig, want er ging hands aan vooraf", wist de Israëliër.

Update 15:08:16 03 oktober 2014 - Standard Luik toch niet naar UEFA

Standard Luik-voorzitter Roland Duchâtelet kondigde dinsdagochtend aan dat de club naar de UEFA zou stappen om het Europa League-duel met Feyenoord over te laten spelen, maar komt terug op die uitspraak. Duchâtelet zei in eerste instantie dat het doelpunt van Sven van Beek onreglementair was en de enige juiste consequentie het overspelen van de wedstrijd zou kunnen zijn. De club krabbelt echter terug en stapt niet naar de UEFA.

"De arbiters hebben gezegd dat ze gezien hebben dat de bal werd aangeraakt voordat hij het doel in ging. Op basis daarvan is het voor Standard niet mogelijk om een klacht in te dienen", zo luidt het statement van Standard Luik.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner