08.10.2014 13:30

Foto van de Week: Manutelli strikes again

Elvis Manu zet Feyenoord vlak voor tijd op voorsprong tijdens het Europa League-duel met Standard Luik. Voetbal.com Foto van de Week. (02-10-2014

Het gaat niet goed met het Nederlands voetbal in Europa. PSV Eindhoven verloor afgelopen week van Dinamo Moskou, terwijl Ajax gelijkspeelde tegen APOEL Nicosia. Gelukkig won Feyenoord wel van Standard Luik.

Gemiste kansen

Drie grote kansen kreeg Elvis Manu tijdens Feyenoord – Standard Luik. In de eerste helft had Manu moeten scoren uit een kopbal en een rebound, maar de aanvaller van Feyenoord had het vizier nog niet op scherp staan. In de tweede helft kreeg ‘Manutelli’, zoals Manu liefkozend genoemd wordt, nog een grote kans. Hij plukte de bal op een geweldige manier uit de lucht, maar schoot vervolgens op de benen van doelman Eiji Kawashima. Op dat moment stond het al 1-1 in De Kuip. Sven van Beek had Feyenoord op voorsprong gezet, terwijl Jonathan Viera de Belgen op gelijke hoogte had geschoten.

Manutelli laat De Kuip ontploffen

Manu miste niet alleen belangrijke kansen namens de Rotterdammers, maar de buitenspeler was geen schim van zichzelf. Zijn acties kwamen niet uit de verf. De aanvaller leek niet vooruit te branden, maar Feyenoord-trainer Fred Rutten bleef vertrouwen houden in Manu. Rutten bracht wel een nieuwe buitenspeler, maar Bilal Başaçikoğlu kwam in de plaats van de geblesseerde Lex Immers. Bovendien bleef Jean-Paul Boëtius de hele wedstrijd op de bank zitten. De tijd tikte weg, maar in de 84e minuut was daar toch weer Manu. De aanvaller schoot de bal tegen de touwen en liet De Kuip ontploffen. Manu was weer de held van Rotterdam en zijn naam werd nog lang gescandeerd. In de blessuretijd werd Manu alsnog naar de kant gehaald. Rutten bracht Tonny Vilhena en zag zijn ploeg vervolgens de overwinning over de streep trekken.

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!

Zoals gezegd werd de naam van Manu nog lang gescandeerd. Maar ook de Belgische fans werden na afloop nog even geprikkeld. Nadat Viera de Belgische topclub op gelijke hoogte had gezet zongen de Belgische fans “Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!” Na afloop werd door de stadionspeaker hetzelfde nummer gestart. Daar kon het Rotterdamse publiek smadelijk om lachen, ondanks de ongeregeldheden voorafgaande aan het duel. Dat het belangrijk is dat Nederlandse ploegen winnen in Europa is inmiddels wel duidelijk. Het feestje werd dan ook goed gevierd, want naar verluidt was er ongeveer anderhalf uur na de wedstrijd zelfs op Station Utrecht Centraal nog “Manu, jalalalalalalala, jalalalalalala, jalalalalalalala, Manu! Manu!, jalalalalalalala...” te horen. Laten we hopen dat de volgende keer zowel Feyenoord als Ajax en PSV punten pakt in Europa. Het Nederlands voetbal kan namelijk wel een feestje gebruiken.

Door: Jurre Hermans