07.10.2014 09:47

Keane doet opvallende onthullingen in boek

Roy Keane
Roy Keane

Veel voormalig voetballers brengen tegenwoordig een boek uit. Vaak zijn die het lezen niet waard, maar die van Roy Keane zou wel eens heel interessant kunnen zijn. Keane heeft een aantal opvallende onthullingen.

De voormalig middenvelder van Manchester United gaat in zijn boek 'The Second Half' onder meer in op zijn relatie met doelman Peter Schmeichel. Volgens de Ier waren er al jarenlang frustraties onderling, waardoor het tijdens een trainingsstage in Hong Kong in 1998 kwam tot een vechtpartij. "Om voetbalredenen was er al jaren spanning tussen ons", laat de bikkelharde Keane optekenen. "Peter schold veel op spelers en was altijd erg aanwezig. Zo van 'kijk mij eens'."

Na een stapavond in Hong Kong kwam het tot een handgemeen. "Ik heb schoon genoeg van jou, zei Peter. Het is tijd dat we het uitvechten. Nicky Butt was de scheidsrechter bij onze vechtpartij. Een minuut of tien ging het er hard aan toe. Peter is een grote gast. Ik gaf hem een kopstoot. De volgende dag werd ik wakker met een pijnlijke hand en één van mijn vingers stond scheef."

In 2005 vertrok de Ier bij Manchester United na een affaire rond een tv-interview met MUTV. Keane uitte forse kritiek op zijn ploeggenoten. Dat interview werd gecensureerd door het kanaal van Manchester United. Ondanks het feit dat de Ier zijn excuses aan heeft geboden aan Sir Alex Ferguson vertrok hij bij de Engelse topclub. Keane schrijft overigens in zijn boek spijt te hebben dat hij zijn excuses heeft aangeboden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner