14.10.2014 13:30

Lookalike van de Maand: Depay & Vilhena

Ayrton Statie laat zijn gezicht zien tijdens de persdag van FC Den Bosch. Lookalike van de Maand. (17-07-2014)
Ayrton Statie laat zijn gezicht zien tijdens de persdag van FC Den Bosch. Lookalike van de Maand. (17-07-2014)

Zijn Memphis Depay en Tonny Vilhena samengesmolten tot één persoon? Nee. Maak kennis met Ayrton Statie, voetballer van FC Den Bosch.

Who?

Ayrton Statie. Nooit van gehoord? Dat kan kloppen. Hij heeft tot dusver slechts dertien officiële duels in het betaalde voetbal gespeeld. Twaalf wedstrijden in de Jupiler League en één duel in het bekertoernooi. Een klein verschil met Memphis en Tonny. Beide heren hebben inmiddels bijna honderd officiële duels achter hun naam heeft staan.

Verschillen

Er zijn natuurlijk genoeg verschillen. Zo heeft Memphis veel tatoeages, terwijl Tonny en Ayrton weinig (zichtbare) tatoeages hebben. Tonny en Ayrton gebruiken veelal het linkerbeen. Memphis heeft een voorkeur voor zijn rechter. Met Memphis, Tonny en Ayrton kan je overigens wel je hele linkerkant invullen. Memphis (linksbuiten), Tonny (linksmid) en Ayrton (linksback). Ayrton kan overigens ook op het middenveld uit de voeten.

Achtergrond

Alle drie de spelers hebben de Nederlandse nationaliteit, maar er zit meer achter. Memphis heeft Ghanese roots. Dat komt overigens van zijn vaders kant en daar wil Memphis liever niets meer mee te maken hebben. De aanvaller van PSV wordt dan ook liever Memphis genoemd in plaats van Depay, maar vooralsnog wordt dat niet opgepikt door de media. Angola is het land dat Tonny nabij staat, terwijl Ayrton werd geboren in Kralendijk. Kralendijk? Waar ligt dat? In de Polder? Nee. Ayrton is afkomstig van het eiland Bonaire.

De toekomst

Dat Memphis en Tonny een grote toekomst tegemoet gaan is duidelijk, maar ook Ayrton is een leuk spelertje. De twintigjarige Aryton heeft sinds kort een basisplaats bij FC Den Bosch. Als linkervleugelverdediger komt hij regelmatig op de helft van de tegenpartij. Zo was hij dit seizoen al eenmaal aangever op een treffer van Den Bosch. Hij zal wellicht niet op het niveau van Memphis en Tonny terecht komen, maar geef Ayrton de tijd en hij kan uitgroeien tot een leuke opkomende back in de Eredivisie. Een speler om in de gaten te houden dus.

Door: Jurre Hermans

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner