13.10.2014 12:15

Feyenoord vond Sigþórsson niet goed genoeg

Pétur Pétursson was in het verleden (1978-1981 en 1984-1985) actief als spits bij Feyenoord. De huidige assistent van KR Reykjavík tipte in het verleden Feyenoord over landgenoot Kolbeinn Sigþórsson.

Veel contact met Nederland heeft Pétursson niet meer. "Ik bel nog altijd met mijn Nederlandse moeder, zo noem ik de vrouw van het gastgezin waar ik toen woonde. Maar mensen bij de club spreek ik bijna nooit meer. Feyenoord heb ik wel eens getipt over een speler. Zo heb ik Kolbeinn Sigþórsson aangeboden. Maar hij werd niet goed genoeg bevonden."

Pétursson was in 2008 voor het laatst in Rotterdam. Destijds was hij assistent bij IJsland. "Ik zou wel vaker terug willen komen", vertelt de IJslander aan Metro. "Ik word ieder jaar door Feyenoord uitgenodigd voor de openingswedstrijd, maar dan is hier de competitie nog bezig."

"Ik heb mijn beste tijd in Rotterdam gehad. We wonnen de beker van Ajax en mijn oudste dochter Iris is er geboren. De mensen zijn er recht voor zijn raap, houden niet van uiterlijk vertoon. Feyenoord paste goed bij mij, zoals later ook FC Antwerp. Anderlecht vond ik niks aan, dat was net een fabriek. Ik kom zelf uit Akranes, ook een havenstad. Weliswaar niet zo groot als Rotterdam of Antwerpen, maar toch. Misschien heeft het daar mee te maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner