13.10.2014 15:24

Kroos: "Alleen taal is nog een struikelblok"

Ook Toni Kroos had afgelopen weekend geen recept om de 0-2 nederlaag tegen Polen te voorkomen. Kroos speelde een solide wedstrijd, maar meer ook niet. Voor dertig miljoen maakte Kroos afgelopen zomer de overstap naar het Spaanse Real Madrid. "Ik had niet verwacht dat het in deze korte tijd al zo goed zou gaan bij Real", aldus Kroos tegenover Die Welt. 

De Duitser roemt vooral de kwaliteiten van teamgenoot Cristiano Ronaldo. "Ik denk dat er op dit moment geen betere speler ter wereld is", zegt Kroos. "Het is ook nog eens een heel aangenaam persoon. Ronaldo was één van de eerste spelers die me aansprak tijdens mijn start bij Real Madrid."

Kroos heeft zich naar eigen zeggen snel aan kunnen passen. Volgens de wereldkampioen scheelt het dat hij bij een grote club als Bayern heeft gespeeld. "Ook in München gaat het om meer dan alleen de wedstrijd op het voetbalveld. Daaraan heb ik me niet hoeven aanpassen. Mijn medespelers zeggen ook dat ik het gevoel van een team met kwaliteitsspelers ken. Iedereen accepteert hier zijn medespelers. De saamhorigheid is hier enorm. De euforie is hier in Madrid wel wat groter dan in Duitsland. Voetbal betekent hier in Spanje veel meer, dat zie ik ook aan de reacties als ik op straat herkend wordt. De fans zijn hier fantastisch, erg vriendelijk en positief tegenover mij." De Spaanse taal is vooralsnog het grootste probleem als het aan Kroos ligt: "Ik wil natuurlijk steeds beter Spaans leren te spreken, maar tot nu toe was ik vooral druk met verhuizen en de overige aanpassingen."

Het verbaast Kroos niet dat Dortmund momenteel al zover achter staat op Bayern München. "Als Dortmund een fitte selectie heeft dan zijn ze ontzettend sterk en kunnen ze de concurrentie aangaan met Bayern." Met name de belasting voor de de Duitse internationals is op dit moment een groot probleem volgens Kroos: "Ik ben van mening dat de belasting te hoog is. Helemaal voor internationals die met hun clubs ook op Europees niveau spelen. Het is geen toeval dat deze spelers de afgelopen maanden zoveel blessures hebben opgelopen. We hebben het niet over kleine blessures, maar zware blessures zoals spierscheuringen. Ik ben van mening dat er te veel wedstrijden zijn en te weinig vakantie.   

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner