15.10.2014 21:33

Cambuur rekent op vertrek sterkhouders

De goede seizoensstart van Cambuur geeft Mohamed El Makrini(m.) vleugels in het duel met PSV'er Joshua Brenet (31-08-2013)
De goede seizoensstart van Cambuur geeft Mohamed El Makrini(m.) vleugels in het duel met PSV'er Joshua Brenet (31-08-2013)

Het lijkt erop dat SC Cambuur twee sterkhouders gaat verliezen. Mohamed El Makrini en Lucas Bijker zijn waarschijnlijk bezig aan hun laatste seizoen in Leeuwarden. Het verlengen van beide contracten wordt namelijk een lastig verhaal. De club schat de kans op een vertrek van El Makrini op negentig procent.

Zowel El Makrini als Bijker beschikt over een aflopend contract. Het tweetal wil op dit moment echter niet verlengen. "We hebben Mohamed een indicatie gegeven van wat voor nieuw contract hij bij ons kan krijgen. Uit de reactie die wij kregen, concluderen we dat het op dit moment geen zin heeft hem een aanbieding te doen", zegt directeur Gerald van den Belt tegen Voetbal International.

Cambuur kan bij een winters vertrek nog geld verdienen aan El Makrini. Anders loopt de middenvelder transfervrij de deur uit. Een tussentijdse transfer hangt echter wel van de sportieve situatie af. "Als handhaving nog in het geding is, beginnen we daar niet aan. Dat staat namelijk boven alles."

Van den Belt denkt niet de El Makrini nog bijdraait en alsnog besluit te blijven. De directeur van de Leeuwarder vindt dat onrealistisch. Dat lijkt ook voor Bijker het geval te zijn. De verdediger wil waarschijnlijk ook niet verlengen. "Dat wordt heel moeilijk."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner