15.10.2014 21:47

Serviër Gudelj: "Het leek wel een film"

AZ-middenvelder Nemanja Gudelj maakte de ongeregeldheden tussen Servië en Albanië van dichtbij mee. Hij was dinsdagavond basisspeler bij de Serviërs en zag het EK-kwalificatieduel ontsporen nadat een Albanese vlag binnen kwam vliegen met een drone.

"Ik kon 's middags al merken dat het een bijzondere wedstrijd was", reageert Gudelj tegenover de NOS. Er lag veel druk op het duel vanwege politieke spanningen. "Onze aanvoerder had vooraf nog gezegd dat we ons niet gek moesten laten maken en dat we ons moesten concentreren op de wedstrijd. Toen het duel begon was de sfeer nog fantastisch."

Een paar minuten voor de rust ging echter alles mis. De drone kwam met de vlag van Albanië binnen en zowel op als buiten het veld braken gevechten uit. "Toen de drone landde ging alles zo snel. Tot dat moment was het een normale wedstrijd. Ik zag in eerste instantie alleen iets vliegen. Na een tijdje zag ik die vlag. Toch wel een pikante actie. Ik heb zelf die vlag gepakt en opgerold. Ik wilde hem aan de scheidsrechter geven, maar werd vervolgens belaagd."

Supporters kwamen vervolgens het veld op en toen liep het helemaal uit de hand. "Een supporter pakte 'm van me af. Ik heb geen klappen gehad. Het leek wel of ik in film zat. Het was in elk geval een grote chaos ineens." De spelers van Albanië vluchtten naar binnen en wilden niet meer verder spelen. "Ik heb wel begrip voor de Albanezen. Ik snap wel dat ze binnen bleven", zegt Gudelj.

Straf
De speler van AZ gaat verder: "Of zo'n actie iets met me doet? Buiten de wedstrijd raakt zoiets je wel, tijdens de wedstrijd niet. Dit heeft niets te maken met voetbal, maar met politiek. Dit hoort niet op een voetbalveld thuis."

Beide landen hangt een straf boven het hoofd. 23 oktober is er een hoorzitting van de UEFA. Dan zal er meer duidelijkheid komen over de situatie. "Wat de straf nu moet worden? Ik heb geen idee. Er wordt veel gespeculeerd. In de kranten. Ook op het nieuws. Geen idee. Hoop dat het goed uitpakt voor ons. We moeten maar afwachten."


 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner