16.10.2014 12:30

Van Hanegem: "Niet zo dramatisch doen"

Arjen Robben (l.) discussieert tijdens het EK-kwalificatieduel IJsland - Nederland met Aron Gunnarsson (l.). (13-10-2014)
Arjen Robben (l.) discussieert tijdens het EK-kwalificatieduel IJsland - Nederland met Aron Gunnarsson (l.). (13-10-2014)

Het Nederlands elftal verloor maandagavond met 2-0 van IJsland. Het land is in rep en roer, maar Willem van Hanegem en Roy Makaay raken niet in paniek.

"Ons geluk is dus dat de rest ook minder wordt", vertelt 'De Kromme' in het Dagblad van het Noorden. "Portugal, Frankrijk, en nog één of twee landen zijn goed. Maar dan houdt het toch op. Laten we niet zo dramatisch doen. Zo'n nederlaag in IJsland, dat kan gewoon gebeuren. Spanje en Duitsland verloren vorige week toch ook?"

Voormalig spits van onder meer Bayern München en Feyenoord sluit zich aan bij de woorden van Van Hanegem. ''We moeten onze ogen natuurlijk niet sluiten. Jong Oranje mist het EK en dus ook de Olympische Spelen in Rio. En als Oranje straks het EK 2016 niet haalt, is dat wel een forse streep door de rekening. We zijn gewaarschuwd, maar ik blijf positief. Ook Duitsland heeft na het WK problemen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner