17.10.2014 15:41

Rutten lovend over 'reserve' Mathijsen

Issa Kallon (r.) gaat een fysiek duel aan met Joris Mathijsen, die zijn strepen al heeft verdiend in het voetbal. (24-08-2014)
Issa Kallon (r.) gaat een fysiek duel aan met Joris Mathijsen, die zijn strepen al heeft verdiend in het voetbal. (24-08-2014)

Fred Rutten zal aanstaande zaterdag door de blessure van Sven van Beek een beroep doen op Joris Mathijsen. De 34-jarige verdediger komt normaliter nauwelijks meer voor in de plannen van Feyenoord, maar ondanks dat Mathijsen een reserverol heeft, is trainer Rutten te spreken over de ervaren verdediger. "Hij is een ongelofelijke professional."

"Het geniet niet mijn voorkeur om twee linkspoten in het centrum van de verdediging te posteren, maar anderzijds wil ik het liefst zo min mogelijk wijzigingen aanbrengen in het elftal. Joris maakt op de trainingen een uitstekende indruk, wat dat betreft voorzie ik zaterdag geen problemen", laat Rutten op de clubwebsite van Feyenoord weten.

De 51-jarige trainer is tevreden over de trainingsarbeid van zijn selectie gedurende de interlandperiode. "Ondanks dat we een aantal jongens misten wegens verplichtingen met nationale teams, hebben we met een grote groep kunnen trainen. Dat is prettig voor een trainer, terwijl jongens als Luke Wilkshire en Colin Kazim-Richards, die tijdens de voorbereiding in een later stadium bij de selectie zijn aangesloten, in fysiek opzicht hebben kunnen bijtanken."

Feyenoord trainde de afgelopen tijd onder andere op het afronden. "Wat ik daarvan heb gezien, zag er goed uit. Alleen geeft dat geen enkele garantie. Pas tijdens wedstrijden is een bewijs te zien of een bepaald proces ook daadwerkelijk in de afrondende fase zit. Daarom zal elke speler bij ons 100% moeten geven om als team het maximale resultaat te behalen, elke week weer."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner