18.10.2014 20:25

Vitesse met ruime cijfers langs Willem II

Na overwinningen op FC Dordrecht (2-6) en ADO Den Haag (6-1) heeft Vitesse voor de derde keer op rij gewonnen. In Tilburg zetten de Arnhemmers Willem II uiteindelijk met 1-4 aan de kant.

Voor aanvang van de wedstrijd stond Willem II hoger op de ranglijst dan Vitesse, maar na het duel zijn de rollen omgedraaid. De Tilburgers begonnen de wedstrijd in het Koning Willem II Stadion goed en konden al na vijf minuten op voorsprong komen. Samuel Armenteros kwam echter een teenlengte tekort om een afgemeten voorzet van Mitchell Dijks binnen te prikken.

Daarna nam Vitesse het heft in handen. De Arnhemmers kregen steeds meer balbezit en maakten na een kwartier spelen de 1-0. Na een goede kaats van Abiola Dauda schoot Davy Pröpper de bal – via de voet van Dries Wuytens – achter Kostas Lamprou. De thuisploeg raakte door het doelpunt van Pröpper niet van streek en ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker.

De 1-1 kwam er niet, al kreeg Willem II daar wel de mogelijkheden voor. De grootste kans was voor Ali Messaoud, maar de middenvelder schoot oog in oog met Piet Velthuizen de bal tegen de doelman aan. De eerste helft leek dood te bloeden, maar er werd nog wel gescoord. Vlak voor rust zorgde Bernard Traoré met een hard en geplaatst schot voor de 0-2. De aanvaller uit Burkina Faso maakte daarmee zijn eerste doelpunt van het seizoen.

In de eerste minuten na rust leek het geloof bij Willem II helemaal weg. Vitesse had het spel volledig onder controle, totdat Ben Sahar de 1-2 maakte. De Israëliër tikte op aangeven van Armenteros de bal achter Velthuizen. In de fase die daarna volgde kregen beide ploegen veel kansen. Zo haalde Robbie Haemhouts de bal van de lijn, schoot Marko Vejinović een vrije trap op de lat en verzuimde Messaoud om invaller Bruno Andrade te bedienen.

Ondanks dat Willem II in de slotfase aandrong op de gelijkmaker, kwam de 2-2 er niet. De 1-3 en de 1-4 werden nog wel gemaakt. Eerst scoorde Denys Oliynyk met een op het oog houdbaar schot. In de blessuretijd pikte Dauda ook een doelpuntje mee. Met een schot van afstand zorgde hij voor het slotakkoord.

Door de overwinning stijgt Vitesse naar de zesde plaats in de Eredivisie. De concurrenten komen dit weekend echter nog wel in actie. Willem II blijft op twaalf punten staan en bezet nu de tiende plek.

Door: Vincent Houttuin