19.10.2014 17:12

Milan wint bij Hellas Verona

AC Milan heeft zondag een eenvoudige overwinning behaald op Hellas Verona. De 'Rossoneri' waren in Verona met 3-1 te sterk voor de thuisploeg. Milan heeft daardoor na zeven duels veertien punten, vijf minder dan koploper Juventus. De ploeg uit Turijn speelde zaterdag met 1-1 gelijk bij Sassuolo.

Het was niet de dag van de Braziliaan Rafael Marques en de Mexicaan Rafael Márquez, beiden van Verona. De Braziliaan zorgde met een eigen doelpunt halverwege de eerste helft voor de 0-1. De Mexicaan werd in blessuretijd van het veld gestuurd met zijn tweede gele kaart. Keisuke Honda (ex-VVV) bracht met twee treffers Milan van 0-1 naar 0-3. Nicolás López deed vlak voor tijd nog wat terug voor Verona.

Milan trad aan zonder de geschorste Nigel de Jong. Marco van Ginkel zat voor het eerst weer bij de selectie van Milan na een enkelblessure. Die liep de middenvelder bijna een maand geleden op bij zijn eerste wedstrijd in de basis. Hij bleef het hele duel op de bank.

De formatie van trainer Filippo Inzaghi passeerde door de zege Udinese op de ranglijst en staat nu vierde. Udinese verloor met 1-0 bij Torino. Bovendien liep Milan 2 punten in op Sampdoria, de nummer drie van de ranglijst. Sampdoria speelde met 2-2 gelijk bij Cagliari, na eerst nog met 2-0 voor te hebben gestaan. Het verschil tussen Milan en Sampdoria bedraagt één punt.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner