19.10.2014 18:35

Excelsior neemt punt mee uit Groningen

Hans Hateboer (l.) en Adil Auassar (r.) vechten om de bal tijdens het competitieduel FC Groningen - Excelsior. (19-10-2014)
Hans Hateboer (l.) en Adil Auassar (r.) vechten om de bal tijdens het competitieduel FC Groningen - Excelsior. (19-10-2014)

Het is FC Groningen zondagmiddag voor eigen publiek niet gelukt om een overwinning te boeken op Excelsior: 1-1 In een matige wedstrijd wist de thuisploeg geen gebruik te maken van het veldoverwicht en incasseerde het op een knullige manier een eigen doelpunt. Eric Botteghin stelde een punt veilig voor Groningen.

Erwin van de Looi was niet tevreden met het vertoonde spel van FC Groningen van de afgelopen weken en besloot daarom van formatie te veranderen. Dat resulteerde in een middenveld met vier spelers en daarvoor twee aanvallers. Jarchinio Antonia moest door de wijziging op de bank plaatsnemen. Excelsior speelde daar handig op door Luigi Bruins niet als linksbuiten, maar als controlerende middenvelder te laten spelen. FC Groningen had moeite om daar mee om te gaan en zag zo zijn eigen formatie min of meer mislukken.

Nick van der Velden kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd. In plaats van af te leggen op de meelopende Michael de Leeuw, ging de aanvaller voor eigen succes. Gino Coutinho was daardoor in staat om redding te brengen. Aan de andere kant kreeg Excelsior geen uitgespeelde mogelijkheden. Toch kwam het op voorsprong. Via het hoofd van Maikel Kieftenbeld belandde de bal namelijk achter Sergio Padt. De eerste helft was van een laag niveau, waarbij vooral Groningen tegenviel. Desondanks stond er een 1-1 ruststand op het scorebord. Eric Botteghin pakte een cadeautje van Coutinho uit door van dichtbij raak te schieten.

In het tweede bedrijf vielen er helemaal geen uitgespeelde kansen meer te noteren. FC Groningen mocht grotendeels het spel maken van Excelsior. Het speltempo van de thuisploeg lag echter te laag om de verdediging van de Rotterdammers uit elkaar te spelen. Het waren zelfs de gasten die als eerst in de tweede helft gevaarlijk werden. Een afvallende bal viel op rand zestien voor de voeten van Jordan Botaka. Hij zag zijn inzet op de buitenkant van de paal verdwijnen.

FC Groningen probeerde in de slotfase met Jarchinio Antonia en Mimoun Mahi meer gevaar te stichten. De aanvallende wissels leverde niet het gewenste resultaat op. Door de puntendeling staat FC Groningen na negen speelronden op plek elf. Excelsior staat drie punten boven de degradatiestreep.

Door: Robin Tibbe

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner