19.10.2014 20:46

Van de Looi: "Te geforceerd en te slordig"

Trainer Erwin van de Looi verspeelde met FC Groningen zondag de eerste punten in de Eredivisie voor eigen publiek. Tegen Excelsior kwam de ploeg van Van de Looi niet verder dan 1-1.

"Met de inzet had het niets te maken, we hebben gewoon te weinig kwaliteit getoond. Anders hadden we gewonnen", concludeerde hij bij FOX Sports. Volgens Van de Looi was de teleurstellende wedstrijd, waarop het thuispubliek nogal negatief reageerde, ook niet het gevolg van het nieuwe 4-4-2 systeem.

"Daar zijn we pas kort mee bezig. Maar ongeacht het systeem gingen we veel te veel geforceerd op zoek naar doelpunten. Daarin waren we te slordig en maakten we verkeerde keuzes. We konden moeilijk de vrije man vinden. Verdedigend hebben we het beter gedaan. We hebben weinig kansen weggegeven."

Collega Marinus Dijkhuizen van Excelsior was tevreden met het punt. "Het is toch de eerste keer dat FC Groningen dit seizoen op eigen veld niet wint. Qua wilskracht en veldbezetting vond ik het punt ook verdiend", aldus Dijkhuizen.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner