21.10.2014 19:59

Gerrard wil weer geschiedenis schrijven tegen Real

Woensdagavond staan Real Madrid en Liverpool voor de vierde maal tegenover elkaar in de Champions League. Aanvoerder Steven Gerrard kan zich de historische 4-0 overwinning op Real Madrid in 2009 nog goed herinneren: "Die avonden blijven je voor altijd bij. Als giganten als Real Madrid op bezoek komen en je krijgt het voor elkaar om zo'n goede prestatie neer te zetten. Dat zijn fantastische herinneringen."

De aanvoerder van Liverpool beseft dat er sindsdien wel het nodige veranderd is: "Iedereen is zich ervan bewust dat we een fenomenale speler in Luis Suarez zijn kwijtgeraakt en dat er moeilijkheden waren om Daniel Sturridge op het veld te krijgen. Real Madrid heeft daarentegen vooruitgang geboekt en ze hebben zich verbeterd. Ze hebben afgelopen seizoen laten zien dat ze een fantastisch team zijn. We hebben veel respect voor het nieuwe Real Madrid", aldus Gerrard tijdens een persconferentie van Liverpool. "Het gaat er woensdag om hoe wijzelf presteren. We weten dat we beter kunnen presteren dan afgelopen zondag en ik weet zeker dat dat morgen zal gebeuren."

Gerrard heeft er vertrouwen in ook zonder Luis Suarez het niveau van vorig seizoen te kunnen bereiken. "We boeken vooruitgang als team. We maken stappen. Ik doe al een tijdje mee en ik weet dat deze Champions League avonden alleen te genieten zijn als je als team een goede prestatie neer kunt zetten. We hopen een aantal mensen woensdagavond te shockeren en te verrassen." 

Beide clubs stonden al drie keer eerder tegenover elkaar in de Champions League. Real Madrid verloor tot nu toe alle drie de ontmoetingen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner