21.10.2014 22:36

FC Barcelona spaart Ajax in eigen huis

Ajax heeft ook haar derde duel in de Champions League niet gewonnen. Dinsdagavond liep het in Camp Nou heel erg lang achter de feiten aan en scoorde het te laat een aansluitingstreffer. De wedstrijd eindigde in 3-1.

De hel in Spanje

Al vrij snel werd duidelijk dat het een ontzettend warme avond zou worden voor Ajax in Camp Nou. Messi en Neymar hadden er zin in en nadat laatstgenoemde bediend werd door eerstgenoemde veranderde de hitte in een ware hel. Neymar bleef kalm, schoot de bal in de rechterhoek en liet Jasper Cillessen kansloos in de zevende minuut. Bij Ajax ging veel te veel fout om ook maar kans te maken op een resultaat en zo’n fout ging vooraf aan de 2-0.

Niki Zimling speelde Lucas Andersen niet goed aan en FC Barcelona schakelde snel om. Iniesta bereikte Messi met een schitterende pass en via de handschoen van Cillessen werd het 2-0 na een half uur spelen. Ajax herstelde niet goed van de klappen en had geluk dat het niet snel op een grotere achterstand kwam. In de omschakeling lag er weer veel ruimte op links, maar dit keer schoof Pedro de bal op de paal.

Nog geen terugkeer naar het paradijs

Het spelbeeld bleef onveranderd in het tweede bedrijf. FC Barcelona was veel aan de bal en kon tot op twintig meter van het Ajaxdoel doen wat het wilde. De landskampioen van Nederland bleef slordig aan de bal en kreeg ook nog te maken met een Messi die op dreef was. De Argentijn kwam in een kleine ruimte langs drie verdedigers, maar schoot hard in het zijnet met zijn rechterbeen. Toen na een uur spelen zowel Messi als Neymar naar de kant werden gehaald kon Ajax zelf ook eens aan voetballen denken.

Het aanvalsspel van FC Barcelona oogde minder gevaarlijk met Munir en Sandro in de voorste linie, en Ajax kon daarvan profiteren. Het durfde verder naar voren te voetballen en vlak voor tijd scoorde het dan de verlossende 2-1. Invaller Arkadiusz Milik bereikte via een verdediger invaller Anwar El Ghazi, die de bal in een nagenoeg leeg goal kon tikken. Met vier minuten extra blessuretijd zette Ajax nog één keer alles op alles en daarbij liep het in het mes van FC Barcelona. Het gaf teveel ruimte weg achterin en Sandro profiteerde in de laatste minuut van de blessuretijd: 3-1.

Door het verlies blijft Ajax op twee punten staan in groep F. De Amsterdammers speelden gelijk tegen Paris Saint-Germain en APOEL Nicosia, maar wisten nog niet te winnen in de Champions League. De Franse landskampioen won tijdens FC Barcelona - Ajax met 0-1 van APOEL Nicosia, waardoor de ploeg afstand neemt van Ajax. APOEL blijft op de laatste plek staan. De volgende wedstrijd van Ajax in het kampioenenbal is weer tegen FC Barcelona, ditmaal in de Amsterdam ArenA.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner