22.10.2014 15:41

Koeman haalt gram: "Het gaat prima met mij"

De KNVB verkoos afgelopen zomer Guus Hiddink boven Ronald Koeman als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De huidige trainer van Southampton voelde zich gepasseerd, maar doet het nu uitstekend in Engeland.

"Het is best opvallend. Met Oranje gaat het niet best, met mij uitstekend", schrijft Koeman in een gastcolumn voor Voetbal International. "Afgelopen zaterdag wonnen we met 8-0 van Sunderland, een uitslag die je eerder in de Eredivisie verwacht. Het was zo’n duel dat de voetballerij in een notendop samenvat."

"De eerste twintig minuten waren zij de betere ploeg, tot ze een ongelooflijke eigen goal maakten. Daarna hadden we een momentje mee van wel of geen strafschop. Maar vervolgens hebben we uitstekend gespeeld en tot de laatste minuut gas gegeven. Raar is dat. Ik had helemaal niet zo’n goed gevoel over die eerste fase van de wedstrijd, maar toen ik naar het scorebord keek, stond daar 8-0. Zo is voetbal dan ook weer, hè. Het is gewoon een raar spelletje soms."

Koeman volgt Oranje en heeft even gegniffeld na de nederlaag tegen IJsland. "Toen Oranje verloor van IJsland, was het niet zo dat ik daarvan in een deuk lag. Hooguit heb ik een beetje gegniffeld en gedacht: Zie je nou wel. Dan denk ik terug aan de wijze waarop alles is gegaan", vervolgt Koeman. "Ik heb van mijn ambities nooit een geheim gemaakt. Ik wilde graag bondscoach worden, maar de KNVB besloot de positie anders in te vullen, tot onbegrip van mijzelf en heel veel mensen in de voetballerij."

"Ik zeg overigens niet dat het met mij beter was gegaan. Dat weet je nooit", aldus Koeman, die een duidelijke mening heeft over de gang van zaken. "Maar het is volgens mij wel menselijk dat ik er zo het mijne van denk. Laten we eerlijk zijn: Oranje stond na het succesvolle WK eindelijk weer op de kaart en dan is het zonde dat je die goede naam een paar maanden later weer te grabbel gooit. Daarbij ken ik ook heel veel spelers. Hen gun ik het beste, zeker niet zo’n avond als tegen IJsland." 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner