22.10.2014 23:00

Arsenal ontsnapt tegen Anderlecht

Anderlecht verspeelde in de Champions League op eigen veld tegen Arsenal in de slotminuten de eerste zege: 1-2. Arsenal belandde door de late zege op zes punten, gevolgd door Anderlecht en Galatasaray (beide één). De Engelse overwinning van woensdagavond was een mooi verjaardagscadeau voor de 65-jarige coach Arsène Wenger (foto).

Anderlecht bleef in de eerste helft tegen Arsenal goed overeind. In de 71e minuut kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong dankzij een treffer van Andy Najar. Dankzij late treffers van Kieran Gibbs en Lukas Podolski kwam het toch nog goed voor Arsenal.

Borussia Dortmund won woensdagavond eenvoudig bij Galatasaray. De Duitsers wonnen met maar liefs 0-4 en gaan zo met negen punten uit drie wedstrijden fier aan kop in groep D.