23.10.2014 10:25

Verbeek heeft geen trek in Zambia

Gertjan Verbeek wil graag weer aan het werk. De oefenmeester gaat in gesprek met NAC Breda, maar had ook aan de slag gekund als bondscoach van Zambia. Daar had Verbeek echter geen zin in.

"Ik heb aangegeven dat ik graag weer aan de slag ga. Al is dat het liefst in het buitenland", vertelt Verbeek aan De Telegraaf. Verbeek wees Zambia af. "Ze belden zondag en eigenlijk moest ik meteen beslissen. Om een dag later al op het vliegtuig te stappen. Daar had ik geen zin in."

"Ze hadden tot nu toe één punt gehaald uit twee duels. Ze hebben de hoofdtrainer ontslagen en zijn verder gegaan met de assistent, maar nu wilden ze toch weer een hoofdcoach. Het zou eventueel ook nog gaan om de WK-kwalificatie. Op zich was het leuk dat ze bij mij terechtkwamen."

"Kalusha is voorzitter van de bond, met hem heb ik nog eens heel leuk contact gehad tijdens een vakantie in Mexico", vervolgt Verbeek. "Het verliep via Adick Koot. Maar ik ken eigenlijk helemaal niemand van het team en ken ook het Afrikaanse voetbal nauwelijks. Verder is er natuurlijk nog van alles loos, zoals ebola, dus alles bij elkaar heb ik besloten het niet te doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner