26.10.2014 11:14

Falkenburg: "Daar baal ik verschrikkelijk van"

Erik Falkenburg mist een penalty tegen Vitesse en mist daarmee ook de kans om NAC Breda naar een 1-1 tussenstand te tillen. (25-10-2014)
Erik Falkenburg mist een penalty tegen Vitesse en mist daarmee ook de kans om NAC Breda naar een 1-1 tussenstand te tillen. (25-10-2014)

Erik Falkenburg heeft gemengde gevoelens overgehouden aan het duel tussen NAC Breda en Vitesse. Samen met zijn ploeggenoten veroverde hij een punt in Arnhem, maar Falkenburg miste wel een strafschop.

"Ik schoot hem gewoon naast. Daar baal ik verschrikkelijk van", vertelt Falkenburg aan BN De Stem. "Na die gemiste strafschop had ik het heel moeilijk. Bij NAC heb ik sowieso pas één doelpunt gemaakt, dus voor mij persoonlijk is het erg vervelend. Daarom overheerst de teleurstelling van die gemiste strafschop. Als team kunnen we tevreden zijn met de 2-2. Dat is gewoon goed. Ik ben Tighadouini dankbaar dat hij mijn fout heeft goed heeft gemaakt."

Er zijn bij NAC Breda duidelijke afspraken over de strafschoppen. Interim-Hellemons legt het uit. "We hebben een lijst waarbij Adje nummer één is en Erik nummer twee. Vorige week heeft Adje gemist en dan komt automatisch nummer twee op de lijst. En dat is Erik. En die schiet dan ook naast. Dan valt alles even verkeerd, terwijl ze op de trainingen wel feilloos binnengaan. Erg vervelend, want dat zijn de momenten waarop je een wedstrijd naar je toe kan trekken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner