27.10.2014 14:54

'De Kromme' laakt instelling Kâzım en Manu

Feyenoord won zondagmiddag met 1-0 van SC Cambuur. Willem van Hanegem was blij met de overwinning, maar was niet erg lyrisch over de prestaties van de Rotterdammers.

"Het is mooi om te zien dat Feyenoord klimt op de ranglijst van onze eredivisie, veel meer positiefs mag ik daar niet van zeggen", zegt 'de Kromme' in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Want dan beïnvloed ik het verwachtingspatroon rond de club, dan verwachten de mensen te veel en daar worden ze bij Feyenoord zenuwachtig van. Laat ik daarom kritisch blijven, dat hebben ze misschien liever en eigenlijk helpt je dat ook, als je wil luisteren tenminste."

De kater van de Europa League was wel enigszins verwerkt. "Maar goed, de kater bleek toch wel verwerkt in Leeuwarden en ik zag daar een werkelijk excellente Jordy Clasie spelen. Een genot om naar te kijken. Nu moet alleen die Colin Kâzım-Richards zich focussen op zijn opdracht; scoren en zijn mond houden tegen de scheidsrechter. Dan volgt de jonge Elvis Manu hopelijk zijn voorbeeld, want die wil steeds meer lijken op Kâzım; ook te veel bezig met randzaken in het veld. Als die twee alleen maar bezig zijn met scoren en laten scoren, dan wordt Feyenoord daar sterker van en komt, je weet het immers maar nooit, de landstitel weer in zicht."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner