28.10.2014 09:16

Serero ontdaan door moord op Meyiwa

Thulani Serero wordt tijdens het competitieduel Ajax - PEC Zwolle dwars gezeten door vier Zwollenaren. (05-10-2014)
Thulani Serero wordt tijdens het competitieduel Ajax - PEC Zwolle dwars gezeten door vier Zwollenaren. (05-10-2014)

De voetbalwereld werd onlangs geschokt door de moord op de Zuid-Afrikaanse doelman Senzo Meyiwa. Ajacied en Zuid-Afrikaan Thulani Serero is ontdaan door het nieuws uit zijn vaderland.

"Nadat ik het nieuws hoorde, ben ik direct op internet gaan kijken, maar daar was nog niet veel te lezen", vertelt de middenvelder van Ajax aan De Telegraaf. "Alleen een kort berichtje. Daarom besloot ik een vriend te bellen en voordat ik ‘hallo’ kon zeggen, zei hij: het klopt."

"Ik heb gehuild en voor zijn familie gebeden", vervolgt een emotionele Serero. "Senzo was een geweldige keeper, een fantastisch mens, een van de aardigste jongens van Bafana Bafana (nationale elftal Zuid-Afrika red.). Ik onthoud hem als iemand die altijd grappen maakte en – ook toen hij nog geen eerste doelman van Zuid-Afrika was – iedereen steunde. Het was een genot om naar zijn verhalen te luisteren. Bij alle dierbare momenten die nu boven komen drijven, zijn hij en ik aan het lachen."

Serero weet één van de momenten met Meyiwa nog goed voor de geest te halen. "Het was in mei 2014 tijdens de oefeninterland Australië-Zuid-Afrika. Voor de aftrap had hij gezegd dat Iker Casillas zijn favoriete keeper was. We hadden net 0-1 gemaakt, maar stonden flink onder druk. Senzo maakte een schitterende redding. Op het moment dat ik bij de eerste paal al klaar stond voor de corner tegen, tikte hij me aan en zei hij: ’zag je dat? Leek ik een beetje op Casillas? ’ Ik antwoordde: ’ja, ik denk het.’ Waarna we allebei hard stonden te lachen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner