28.10.2014 09:33

De Goey over Vermeer: "Dat is pure klasse"

Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer brengt de bal weer in het spel tijdens de competitiewedstrijd SC Cambuur - Feyenoord. (26-10-2014)
Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer brengt de bal weer in het spel tijdens de competitiewedstrijd SC Cambuur - Feyenoord. (26-10-2014)

Kenneth Vermeer maakte onlangs een gevoelige overstap van Ajax naar Feyenoord. De goalie doet het goed in Rotterdam-Zuid, waardoor de twijfels over zijn komst naar Feyenoord razendsnel lijken te verdwijnen.

"Ik heb altijd gezegd dat randverschijnselen niet mogen meetellen", aldus voormalig doelman Ed de Goey van onder meer Feyenoord en Chelsea tegenover het Algemeen Dagblad. ''Maar je hoort niemand meer over het feit dat hij van Ajax afkomstig is. Dat heeft hij met zijn prima prestaties snel weggenomen."

In Rotterdam is men lyrisch over Vermeer, die gevaar voorkomt voordat het er is. ''Dat was ook bij Ajax zijn grote kwaliteit'', vervolgt De Goey. ''Hij ziet vaak al wat er gaat gebeuren en anticipeert daar meteen op. Dat is pure klasse", aldus De Goey, die Vermeer snel ziet terugkeren bij Oranje. ''Het feit dat hij werd opgeroepen toen Tim Krul geblesseerd moest afhaken, geeft aan dat hij er alweer dicht tegenaan zit.''

''Bij Ajax wisten ze ongetwijfeld wat ze deden toen ze Vermeer in augustus lieten gaan. Bij Feyenoord voegt hij wel iets toe. Het elftal probeert onder Rutten van achteruit op te bouwen waar vorig seizoen vaak de lange bal op Graziano Pellè werd gehanteerd. Vermeer is daar uitermate geschikt voor. Dat voetbaltechnische vermogen was de afgelopen jaren gewoon minder verzorgd onder de lat bij Feyenoord.''

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner