29.10.2014 20:17

PSV na rust simpel langs Almere City

Jürgen Locadia is als PSV-speler zeer verheugd met zijn doelpunt tijdens het KNVB Bekerduel met Almere City. (29-10-2014).

PSV heeft zich vrij eenvoudig geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB Beker. De Eindhovenaren stonden met rust weliswaar nog op gelijke hoogte tegen Almere City (1-1), maar na rust rolde de ploeg van Phillip Cocu Almere op. Het werd 1-5.

De thuisploeg had weinig last van zenuwen en begon brutaal aan de wedstrijd. De ploeg van trainer Fred Grim zette al vroeg druk op de PSV-defensie en die hadden het daar soms knap lastig mee. Kansen leverde dat niet op. PSV moest even op gang komen en binnen het kwartier kreeg het de eerste mogelijkheid via Jürgen Locadia. De spits die Luuk de Jong verving, schoot hard op doelman Agil Etemadi, maar die tikte de bal over het doel.

De bezoekers voerden het tempo op en maakten de 0-1. Marcel Ritzmaier zag Luciano Narsingh vrijstaan en die schoot de bal vanuit een lastige hoek langs doelman Etemadi. De ploeg van Phillip Cocu ging hierna op zoek naar de tweede treffer en kreeg ook een aantal mogelijkheden. Vooral Adam Maher probeerde het een aantal keer van afstand, maar Etemadi voorkwam – hoe moeizaam ook – een doelpunt. Almere deed vlak voor rust uit het niets wat terug. Ricardo Kip plaatste een vrije trap in de voeten van Sander Keller en die kon daarna in volledige vrijheid met links binnenschieten.

Na rust rechtten de Eindhovenaren de rug. Cocu bracht Georginio Wijnaldum en Luuk de Jong in de ploeg voor Marcel Ritzmaier en Luciano Narsingh. Dat bleken goede wissels, want direct na rust gaf De Jong een assist op Wijnaldum, die de bal daarna prima in het doel schoot. Almere gaf niet op en probeerde nogmaals langszij te komen. Vooral Vincent Janssen was af en toe een plaag voor de defensie, maar doelman Pasveer redde attent op de pogingen van de aanvaller.

Na zeventig minuten was het kruid verschoten voor Almere. Locadia scoorde binnen twee minuten tijd twee doelpunten op bijna identieke wijze. Bij zijn eerste goal werd het voorbereidende werk door Florian Jozefzoon gedaan en bij zijn tweede legde Wijnaldum de bal terug na een fraaie pass van Jetro Willems. Vlak voor tijd mocht Steven Bergwijn zijn debuut maken voor PSV en die gaf direct een assist. Hij bereikte Wijnaldum, die doelman Etemadi omspeelde en het leder vervolgens in het lege doel schoot. PSV plaatst zich zo voor de laatste zestien.

Door: Rijcko Treep