31.10.2014 15:15

'Faber en De Jong op shortlist NAC Breda'

NAC Breda zou een lijstje van vijf potentiële kandidaten voor de vacature van hoofdtrainer hebben en drie daarvan waren al bekend: Robert Maaskant, Gertjan Verbeek en Ruud Brood. BN De Stem denkt te weten wie de andere twee zijn: Ernest Faber (PSV) en Jean-Paul de Jong (FC Eindhoven).

De algemeen directeur van NAC Breda, Graeme Rutjes, wil niets kwijt over de mogelijke kandidaten. "Wij doen geen uitspraken over trainers. Gertjan Verbeek is een uitzondering geweest, omdat hij als enige zelf in de media heeft aangegeven dat hij openstond voor een gesprek."

De kans dat Faber daadwerkelijk de nieuwe hoofdtrainer wordt bij de club uit Breda is klein. "Faber maakt dit seizoen gewoon bij PSV af. Een tussentijds vertrek is onbespreekbaar", vertelt zaakwaarnemer Kees Ploegsma senior. "In januari staat een gesprek met PSV gepland om tussentijds te evalueren."

Gertjan Verbeek en NAC Breda waren in een eerder stadium al met elkaar in gesprek, maar de trainer zag af van een dienstverband bij de huidige nummer zestien van de Eredivisie. Maaskant heeft al laten weten interesse te hebben om terug te keren bij NAC Breda.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner