05.11.2014 13:30

Foto van de Week: Oliedomme Smalling

Chris Smalling

De Manchester derby. Louis van Gaal had zich waarschijnlijk meer voorgesteld van het treffen met Manchester City (0-1), maar dankzij Chris Smalling kreeg Manchester United te weinig in het Etihad Stadium.

De derby

Voorafgaand aan de wedstrijd was de thuisploeg – Manchester City – natuurlijk de favoriet. De ploeg van manager Van Gaal deed echter niets onder voor ‘The Citizens’, waardoor de nederlaag extra zuur was. Manchester United had graag aansluiting willen vinden met de (sub)top, maar daar stak Smalling hoogstpersoonlijk een stokje voor. Met tien tegen elf werd het vooral tegenhouden, al kregen ‘The Red Devils’ in de slotfase nog een aantal goede kansen. Op aangeven van Gaël Clichy was Sergio Agüero uiteindelijk verantwoordelijk voor de enige treffer van de wedstrijd.

Minuut 31

Waarom is Smalling oliedom? Mocht je de wedstrijd gemist hebben, dan klinkt bovenstaande conclusie natuurlijk wel erg hard. In de 31e minuut pakte Smalling zijn eerste gele kaart. Shirtje trekken? Een gemene tackle? Een elleboog? Nee. Bij een 0-0 stand in de eerste helft besloot de verdediger van Manchester United om Manchester City-doelman Joe Hart te hinderen. Hart had zojuist een standaardsituatie van de bezoekers onschadelijk gemaakt. De keeper wilde het spel snel hervatten, maar daar stak Smalling een stokje voor. Scheidsrechter Michael Oliver gaf Smalling terecht geel voor deze oliedomme actie.

Minuut 39

Oliedom 2.0. Zo kan men de actie van Smalling in de 39e minuut het beste omschrijven. James Milner kreeg de bal op de linkerflank aangespeeld. De Engelsman probeerde met een alles of niets actie Milner van de bal te zetten. Niet handig als je al geel op zak hebt. Uiteindelijk had Smalling vooral Milner – in plaats van de bal – te pakken. Smalling kon gaan douchen en vervolgens nam Manchester City het heft in handen. Van Gaal was na afloop niet te spreken over de actie van Smalling, al liet hij dat voor de camera niet blijken. De 24-jarige verdediger zal in de kleedkamer ongetwijfeld billenkoek hebben gekregen van zijn manager. De problemen stapelen zich namelijk op voor Manchester United. Phil Jones en Jonny Evans waren al geblesseerd. Smalling is volgende week geschorst en Marco Rojo viel tegen Manchester City uit met een schouderblessure. Van Gaal moet wachten tot 1 januari, dan heeft hij een maand de tijd om Mats Hummels, Neven Subotić of een andere topverdediger naar Manchester te lokken.

Door: Jurre Hermans