02.11.2014 20:07

Foeke Booy woest op 'rode' Deniz Türüç

Deniz Türüç loopt woedend van het veld nadat hij een rode kaart heeft ontvangen voor een overtreding op Fahd Aktaou. (02-11-2014).
Deniz Türüç loopt woedend van het veld nadat hij een rode kaart heeft ontvangen voor een overtreding op Fahd Aktaou. (02-11-2014).

Go Ahead Eagles ging zondagmiddag met 1-3 in eigen huis onderuit tegen Heracles Almelo, dat voor aanvang van de wedstrijd onderaan stond in de Eredivisie. Het kantelpunt in de wedstrijd was de rode kaart voor Deniz Türüç en trainer Foeke Booy is woest op zijn middenvelder.

"De manier waarop, de positie op het veld en het moment. Het is totaal onnodig. Een ongedisciplineerde tackle. Het hoeft daar niet, het moment is heel slecht", aldus Booy in gesprek met FOX Sports. "Dat is het kantelmoment van de wedstrijd. Je staat 1-0 voor. Je hebt volledig grip op de wedstrijd. Die wedstrijd had je nooit verloren. En dan zo er mee omgaan.. niet goed."

Türüç werd na twintig minuten na een harde overtreding op Fahd Aktaou met een directe rode kaart van het veld gestuurd. "Er was niets aan de hand", vervolgt de trainer. "Je maakt een geweldige goal. Je komt op voorsprong. Het scenario paste precies. Hij heeft ons in dat opzicht allemaal benadeeld. Een harde les, maar ik ga hem niet sparen." Booy heeft Türüc in de kleedkamer nog gesproken. "Dat was wat heetgebakerd, maar dat maakt niet uit. Hij moet weten dat dit niet geaccepteerd wordt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner