04.11.2014 16:41

Markiet: "Excelsior is een lastige ploeg"

FC Utrecht viert de bevrijdende 2-1 van Leon de Kogel tijdens FC Utrecht - Willem II. (17-08-2014)
FC Utrecht viert de bevrijdende 2-1 van Leon de Kogel tijdens FC Utrecht - Willem II. (17-08-2014)

Gevero Markiet kan dit seizoen steevast rekenen op een basisplaats bij FC Utrecht. Komend weekend nemen de Utrechters het op tegen Excelsior. De verdediger onderschat de kracht van de Kralingers niet.

"Het is zaak dat we tegen Excelsior Rotterdam brengen wat we ook brachten tegen, bijvoorbeeld, Vitesse", vertelt de verdediger op de clubsite van Utrecht. "Maar we moeten ze niet onderschatten. Excelsior is een lastige ploeg, met veel spelers die een wedstrijd kunnen openbreken of beslissen. We moeten uitgaan van onze eigen kracht en negentig minuten lang alles geven. Doen we dat, dan kunnen we zomaar eens onze derde uitzege van dit seizoen boeken."

Markiet zit lekker in zijn vel. De verdediger mocht al tien keer in de basis beginnen. "Ik voel me goed, speel veel wedstrijden en heb het gevoel dat ik elke week beter en sterker word. Vorig seizoen deed ik in twintig competitiewedstrijden mee. Voor mijn gevoel was dat het seizoen van mijn doorbraak. Nu heb ik mijn pijlen gericht op het spelen van nóg meer wedstrijden. Hoe hard en fanatiek je ook traint; niets is zo leerzaam als het spelen van wedstrijden in de Eredivisie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner