04.11.2014 22:35

Real maakt geen indruk, maar wint wel: 1-0

Liverpool-verdediger Kolo Touré (l.) kan alleen maar toekijken hoe Real Madrid-spits Karim Benzema (r.) de bal met zijn hoofd controleert in de groepsfase van de Champions League. (04-11-2014)
Liverpool-verdediger Kolo Touré (l.) kan alleen maar toekijken hoe Real Madrid-spits Karim Benzema (r.) de bal met zijn hoofd controleert in de groepsfase van de Champions League. (04-11-2014)

Real Madrid heeft zich dinsdag na een kleine zege op Liverpool geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. In eigen huis haperde de aanvalsmachine, maar Karim Benzema bezorgde de ploeg de volle buit.

Liverpool kwam niet in de sterkste opstelling naar Spanje en dat viel in de eerste helft op. Real Madrid was heer en meester in de eerste 45 minuten en Liverpool mocht doelman Simon Mignolet bedanken dat het geen monsterscore werd in het eerste bedrijf. Hij keerde inzetten van Cristiano Ronaldo en James Rodríguez, maar had geen antwoord op een intikker van Benzema, die scherp was na een harde voorzet van Marcelo. Real Madrid ging vrolijk door en kwam uiteindelijk tot dertien schoten op doel, maar Liverpool, dat Iker Casillas geen enkele keer tot een redding dwong in de eerste helft, hield stand.

Ook de tweede helft leek voor Real Madrid te worden, maar de thuisploeg drukte niet volledig door, waardoor Liverpool meer vertrouwen in een beter resultaat kreeg. Adam Lallana vond uit de draai bijna de lange hoek en Fabio Borini vond bijna de linkerhoek uit een vrije trap. Twintig minuten voor tijd bracht Liverpool Steven Gerrard en Raheem Sterling, maar vlak daarna raakte Gareth Bale de lat uit een voorzet van Marcelo. 

Liverpool bleef hoop houden op de gelijkmaker, maar de Engelsen waren niet doortastend genoeg om het de verdediging van Real Madrid echt moeilijk te maken. Zodoende behield de Spaanse bekerhouder de voorsprong en is het nog steeds ongeslagen in de groep. Met twaalf punten uit vier wedstrijden is de ploeg al zeker van een plek in de volgende ronde. Liverpool staat door de nederlaag onderaan in groep B. Het heeft evenveel punten als PFC Ludogorets Razgrad, maar door het onderlinge resultaat staan de Bulgaren op de derde plek. FC Basel is tweede in de groep met zes punten.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner