06.11.2014 08:00

PSV en Feyenoord snakken naar Europese zege

PSV en Feyenoord hopen donderdag een stap te zetten naar de volgende ronde van de Europa League. Voor beide clubs is een overwinning daarvoor van groot belang. PSV, de trotse koploper van de eredivisie, gaat om 19.00 uur in Athene op bezoek bij Panathinaikos. Feyenoord ontvangt in de eigen Kuip de Kroatische club HNK Rijeka.

PSV verspeelde twee weken geleden in Eindhoven een zeker lijkende overwinning tegen Panathinaikos (1-1). Bij de Griekse club van trainer Yannis Anastasiou (ex-Ajax) staan onder anderen de Nederlandse middenvelders David Mendes da Silva en Ouasim Bouy onder contract, net als Marcus Berg, Danijel Pranjić en Emir Bajrami die allemaal een verleden hebben in de eredivisie. Met vier punten uit drie wedstrijden staat PSV tweede in groep E achter het ongeslagen Dinamo Moskou (negen punten), vlak voor Estoril (drie) en Panathinaikos (één).

Feyenoord sluit met drie punten weliswaar de rij in groep G, maar de achterstand op koploper Sevilla bedraagt slechts twee punten. De ploeg van trainer Fred Rutten wil vanaf 21.05 uur voor eigen publiek revanche nemen op Rijeka voor de nederlaag in Kroatië (3-1).

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner