07.11.2014 10:42

Doelpuntenrecord in Europa voor Nederland

Het was een goede dag voor het Nederlandse voetbal. Niet alleen wonnen PSV en Feyenoord hun Europa League-wedstrijd, maar ook scoorden de Nederlandse spelers er flink op los. Zoveel zelfs dat het een record opleverde.

In de vierde speelronde in de groepsfase werd er in totaal door zeven Nederlanders gescoord. Nooit eerder waren zoveel verschillende landgenoten trefzeker op één avond in de Europa League. In Athene won PSV door doelpunten van Memphis Depay, Luuk de Jong en Georginio Wijnaldum met 3-2 van Panathinaikos. In de Kuip was Lex Immers trefzeker tegen NK Rijeka, terwijl in het buitenland ook Leroy George, Jonathan de Guzmán en Ruud Vormer scoorden.

De Guzmán eiste de hoofdrol voor zich op door drie keer te scoren namens SSC Napoli tegen BSC Young Boys (3-0). Oud-Feyenoorder Ruud Vormer scoorde namens Club Brugge de vierde treffer in het 4-0- gewonnen duel met FC Kopenhagen. Leroy George, die eerder uitkwam voor FC Utrecht en NEC, scoorde voor FK Qarabag, dat met 2-1 verloor van Dnipro Dnipropetrov.

Het vorige record stond op zes verschillende Nederlandse doelpuntenmakers op één avond in de Europa League. Op 29 september 2011 werd er gescoord door Ryan Donk (Club Brugge), Willem Janssen, Luuk de Jong (beiden FC Twente), Wilfred Bouma (PSV), Ricky van Wolfswinkel (Sporting Lissabon) en Nacer Barazite (Austria Wien).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner