08.11.2014 18:27

Southampton houdt tweede plaats in handen

Southampton heeft zaterdag de achtste zege van het seizoen geboekt. De uitstekend presterende ploeg van trainer Ronald Koeman was op eigen veld met 2-0 te sterk voor Leicester City. Beide doelpunten vielen na rust en kwamen op naam van invaller Shane Long.

Koeman bracht de Ier halverwege de tweede helft in het veld voor de Sadio Mané. Dat betaalde zich zeven minuten later al uit, toen Long op aangeven van Graziano Pellè de ban brak: 1-0. Vijf minuten later bepaalde Long de eindstand op 2-0.

Southampton staat door de zege nog steeds tweede en vergaarde tot dusver 25 punten, vier minder dan koploper Chelsea. De Londenaren waren eerder op zaterdag met 2-1 te sterk voor Liverpool. De 2-0-zege betekende voor Southampton bovendien al de zevende wedstrijd waarin de ploeg geen tegendoelpunten incasseerde.