09.11.2014 17:46

Oude bekende keert terug als trainer Achilles

Hoofdtrainer Eric Meijers in zijn tijd als hoofdtrainer van Helmond Sport. (02-09-2013).
Hoofdtrainer Eric Meijers in zijn tijd als hoofdtrainer van Helmond Sport. (02-09-2013).

Eric Meijers stond in het verleden al eens tien jaar aan het roer als hoofdtrainer van Achilles'29 en zal oude tijden willen laten herleven. Vanaf volgend seizoen is Meijers weer de eindverantwoordelijke in Groesbeek.

"Ik heb bij Achilles’29 geweldige jaren gehad, waarin we veel successen hebben gehaald. Deze periode ligt nu achter ons en ik zie het als een grote uitdaging vanuit de huidige situatie iets nieuws op te bouwen. Achilles’29 heeft wat mij betreft goud in handen. Door de stap naar de Jupiler League heeft de club de kans gekregen het talent uit de regio een podium te bieden waar ze zich kunnen ontwikkelen en het maximale uit zichzelf kunnen halen", vertelt Meijers op de officiële website van Achilles. 

"Op de Heikant kent iedereen zijn plaats. Achilles’29 moet vanuit het 'nu' iets nieuws opbouwen en dat kost tijd. We gaan dan ook voor continuïteit en dat kan alleen als je dit weer stap voor stap opbouwt. Ik ben er van overtuigd dat wij met onze creativiteit en onze bereidheid om heel hard te werken, heel ver kunnen komen. Ik heb respect voor de manier waarop Achilles’29 zich in de afgelopen jaren heeft gemanifesteerd. De club is landelijk op de kaart gezet en oogst veel bewondering voor het lef dat ze hebben gehad om als amateurclub in het betaald voetbal te gaan spelen. Wie had drie jaar geleden kunnen denken dat je in de competitie tegen NEC en Roda JC staat te voetballen? Ik ben er trots op dat ik samen met de mensen hier de vervolgstappen mag uitzetten en Achilles verder kan laten groeien."

Harrie Derks, voorzitter bij de Jupiler League-club, sluit zich aan bij de woorden van Meijers. "Het was beslist niet gemakkelijk in de afgelopen anderhalf jaar. Van jarenlange overwinningen en victorie kwam Achilles in een situatie waar hele reeksen wedstrijden werden verloren. Dat is best schakelen voor iedereen binnen de club. Er zit echter progressie in en we hebben er alle vertrouwen in dat onze huidige trainer Francois Gesthuizen er het komende half jaar nog het maximale uit zal halen en dit seizoen goed zal afsluiten. We hebben ook ervaren dat er organisatorisch veel van de vereniging wordt gevraagd als je op dit niveau voetbalt. Maar Achilles doet ook deze klus op zijn eigen manier. We proberen via de geleidelijke weg stappen te zetten. Deze werkwijze past bij Achilles’29, maar we weten uit ervaring dat die ook bij Eric Meijers past. Een prima combinatie dus."

Meijers begon zijn loopbaan als trainer bij SV Hatert, waarna hij de overstap maakte naar RKHVV. Tussen 2002 en 2012 stond hij vervolgens langs de zijlijn bij Achilles, waarna hij voor een avontuur bij Helmond Sport koos. Uiteindelijk keert hij via JVC Cuijck terug bij Achilles. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner