09.11.2014 22:37

Lokeren derde na ruime zege

Sporting Lokeren heeft zondagavond in de Belgische Pro League op doelsaldo de derde plaats overgenomen van AA Gent. Dat was te danken aan de ruime zege op het laaggeklasseerde Waasland-Beveren: 3-0. De Zuid-Afrikaan Ayanda Patosi, Nill De Pauw en de Braziliaan Junior Dutra scoorden. Lokeren en Gent hebben 26 punten, vier minder dan koploper Anderlecht.

Standard sluipt naar de top toe. De Luikse ploeg won de topper bij Racing Genk met 2-0 door goals van Paul José M'Poku en Geoffrey Mujangi Bia. Deze besliste het duel pas in de zevende minuut van de blessuretijd. Bij de thuisploeg hielden doelman Marco Bizot en Sandy Walsh de reservebank warm. Standard passeerde Genk op de ranglijst en is nu vijfde met 24 punten maar een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrentie.