11.11.2014 11:47

Middenvelder Praet geniet bij Rode Duivels

Dennis Praet tijdens een persconferentie na de training van België. (10-11-14)
Dennis Praet tijdens een persconferentie na de training van België. (10-11-14)

Dennis Praet werd door de Belgische bondscoach Marc Wilmots opgenomen in de selectie van de 'Rode Duivels'. De middenvelder van RSC Anderlecht hoopt op een paar minuten speeltijd.

Maandag was de eerste dag van Praet als 'Rode Duivel'. "Het was leuk", vertelde de middenvelder aan Sporza. "Het is een geweldig gevoel om tussen al die sterren te lopen. Ik heb eerst met iedereen kennis gemaakt, al zijn er wel sommige jongens die ik ken van bij Genk of bij de nationale jeugdploegen."

"Ik was wel wat zenuwachtig, maar Anthony Vanden Borre heeft me goed begeleid. De integratie is vlot verlopen." Maandag was een rustige training, maar dinsdag moeten de Belgen aan de bak. "Het zal inderdaad een serieuze training worden en ik zal me moeten aanpassen aan het niveau, maar ik kijk er naar uit. De bondscoach heeft ook al gezegd dat hij mijn wedstrijden tegen Arsenal goed vond."

De bondscoach gaf aan de timing van het oefenduel met IJsland ongelukkig te vinden. Mogelijk krijgt Praet daardoor een kans om zich te bewijzen. "Momenteel is de concurrentie zo groot dat ik het al een eer vind om erbij te zijn. Enkele minuten spelen zou fijn zijn, maar ik ga vooral genieten van de training. Alles wat meer is, is mooi meegenomen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner