14.11.2014 15:17

Van Persie en Huntelaar samen tegen Letland

Robin van Persie kan zondag met het Nederlands elftal tegen Letland voetballen. De aanvoerder trainde vrijdag opnieuw volledig mee op het speelveld van Quick Boys in Katwijk. Hij miste woensdag nog de oefeninterland tegen Mexico (2-3) wegens een lichte hamstringblessure.

Afgaande op de training gaat Van Persie in de ArenA een aanvallend kwartet vormen met Klaas-Jan Huntelaar, Memphis Depay en Arjen Robben. Trainer Guus Hiddink ontvouwde tijdens de oefensessie nog niet zijn hele strijdplan. Tijdens de verschillende partijspelletjes liet hij veel spelers van positie wisselen.

Het lijkt er op dat Gregory van der Wiel terugkeert in de basisformatie. Tegen de Mexicanen kreeg Ricardo van Rhijn nog een kans als rechtsback.

Opstelling

Opvallend was dat Karim Rekik in het laatste partijspel met de beoogde basisformatie speelde. De verdediger van PSV werd pas donderdag opgeroepen als vervanger van de geblesseerde Ron Vlaar. Donderdagavond speelde hij nog een helft voor Jong Oranje tegen Jong Duitsland (1-3). Rekik kreeg pas een oranje hesje toen Oranje met drie verdedigers oefende, een variant die zondag mogelijk in de slotfase wordt toegepast als Nederland een beslissing moet forceren.

In de aanloop naar het duel met Letland traint Oranje zaterdag nog in het stadion van AZ.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Cillessen; Van der Wiel, De Vrij, Veltman en Willems; Sneijder, Van Persie en Blind; Robben, Huntelaar en Depay.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner