15.11.2014 16:42

Update: Advocaat stapt op als bondscoach

Dick Advocaat is opgestapt als bondscoach van Servië. Dat melden diverse Servische media zaterdag. De Haagse trainer kondigde vrijdag al aan dat hij serieus nadacht over ontslag na de smadelijke thuisnederlaag van het Servische voetbalteam tegen Denemarken: 1-3.

"Toen ik hier in juli begon, dacht ik dat we een goede kans zouden hebben om ons voor het EK te kwalificeren. Maar nu moet ik eerlijk zijn tegen de mensen van de Servische bond en tegen mezelf'', zei Advocaat na de wedstrijd in het stadion van Belgrado.

Het nieuws is nog niet bevestigd door de Servische bond zelf of Nederlandse media.

Update: 15-11-2014: 15:08:

Dick Advocaat heeft tegenover de NOS nog niet het nieuws rondom zijn ontslag bevestigd. De Nederlander zat samen met Joep Schreuder aan tafel, maar een definitief antwoord is er nog niet van de bondscoach.

De Nederlander verloor deze week samen met zijn elftal met 1-3 van Denemarken, waardoor plaatsing voor het Europees Kampioenschap in 2016 een stuk moeilijker wordt. 

Update: 15-11-2014: 16:42:

Dick Advocaat heeft tegenover de NOS toegegeven dat hij stopt als bondscoach van Servië. De trainer kwam tot die beslissing toen duidelijk werd dat plaatsing voor het EK in 2016 bijna onmogelijk werd. 

Advocaat stond slechts drie maanden aan het roer bij Servië. De Nederlander werd 1 augustus 2014 aangesteld als bondscoach, maar kon de verwachtingen dus niet waarmaken. 

"We kwamen hiernaartoe om ons te kwalificeren, maar naar aanleiding van wat er allemaal gebeurd is, zijn de mogelijkheden heel klein om ons nog te plaatsen", meldde Advocaat voor de camera van de NOS.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner